Ardeiul iute - ce beneficii are, ce contine si cateva retete

Ardei iute. De ce este ardeiul iute… iute?

Conținutul

  ardei iute

  Cantitatea de capsaicină determină cât de iute este ardeiul. Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât ardeiul este mai iute.

  De ce este ardeiul iute sănătos? Capsaicina nu numai că oferă ardeiului gustul său iute, dar are de asemenea proprietăţi medicinale care îl fac unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Consumul de ardei iute are nenumărate beneficii pentru sănătate.

  ardei iute

  Iată 10 dintre cele mai importante propietăţi terapeutice: 1. Ameliorează inflamaţiile Datorită capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietăţi anti-inflamatorii.

  ardei iute

  Capsaicina blochează efficient substanţa P, asociată cu procesele inflamatorii din corp. Consumul regulat de ardei iute poate fi o modalitate de prevenţie excelentă împotriva artritei.

  ardei iute

  Ameliorează durerea Potrivit noilor cercetări în domeniu, ardeiul iute poate reduce în mod eficient durerea cauzată de artrită, psoriazis şi neuropatia diabetică. Îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară A fost demonstrat că ardeii iuţi pot reduce colesterolul şi nivelul de trigliceride ardei iute previni cheagurile de sânge.

  ardei iute

  Culturile care folosesc ardeiul iute în abundenţă au niveluri mult mai scăzute ale bolilor de inimă şi trombozei.