Ce este hemofilia si cum se manifesta? | Bioclinica

Artrita hemofilica

Conținutul

  Complicatii Hemofilia Hemofilia este o boala rara in cadrul careia sangele nu se coaguleaza normal deoarece ii lipsesc anumite proteine care participa la procesul de coagulare sangelui factori de coagulare.

  artrita durerilor articulare la genunchi cum să tratezi o articulație dureroasă pentru deget

  Daca ai hemofilie, s-ar putea sa sangerezi spontan sau mai mult timp dupa un traumatism decat daca sangele s-ar coagula normal. Taieturile mici nu sunt o problema.

  tratament și nutriție pentru artroza genunchiului Om de 20 de ani cu dureri articulare

  Insa, daca ai un deficit sever al proteinei care coaguleaza sangele, cea mai mare ingrijorare o reprezinta hemoragia interna, in special cea de la nivelul articulatiilor genunchilor, gleznelor si coatelor dar si sangerari nazale sau gastrice si urinare. Aceasta hemoragie interna iti poate afecta organele si tesuturile si iti artrita hemofilica pune in pericol viata.

  articulații după anestezie generală dimineata ma trezesc cu mainile umflate si amortite

  Hemofilia este o disfunctie genetica. Tratamentul presupune administrarea regulata a factorului de coagulare specific care este redus.

  lotus poziția dureri articulare cu extensie a brațului în durerea articulației cotului

  Simptome Semnele si simptomele hemofiliei variaza in functie de nivelul factorilor de coagulare. Daca nivelul factorului de coagulare este usor redus, poti sangera doar dupa o interventie chirurgicala sau dupa un traumatism.

  Daca deficitul este sever, poti manifesta hemoragie spontana.

  Semnele si simptomele hemoragiei spontane sunt: Sangerare inexplicabila si artrita hemofilica in urma taieturilor sau ranilor ori dupa lucrari dentare sau interventie chirurgicala Vanatai multe si mari sau adanci Sangerare neobisnuita dupa vaccinari Durere, inflamatie sau rigiditate in articulatii Sange in urina sau scaun Sangerare din nas fara o cauza cunoscuta La sugari, iritabilitate inexplicabila Hemoragie cerebrala O simpla lovitura la cap poate determina hemoragie cerebrala la persoanele care au hemofilie severa.

  Acest lucru se intampla rar, insa este una dintre cele mai severe complicatii care se pot produce.

  reteta de mumie pentru durerile articulare artrita se bate pe degetele de la picioare

  Semnele si simptomele sunt: Durere de cap prelungita.