Mancarimea de piele (prurit): cauze, tipuri, diagnostic, tratament + poze

Dermatita cai

Contact Ploile de primăvară pot aduce cu ele probleme ale pielii calului dumneavoastră. Așa numita dermatita cai de pășune, călcai gras sau febra noroiului, nu este o boala în sine ci o descriere a unei probleme des întâlnite în partea de jos a picioarelor cailor.

Tratament complex cu glucosamină condroitină este cauzata de o varietate de boli ale pielii incluzând infecții virale, bacteriene, fungicide sau parazitare.

Ringworm în cai

Caii care trăiesc în medii excesiv de umede și noroioase sau în mizerie sunt predispuși mai mult sa facă aceasta boala. Este de obicei asociata cu igiena precara sărăcăcioasă din grajduri, dar fără o cauza specifica.

Caii grei sunt în special mai predispuși posibil pentru ca au picioare păroase și intre peri rămâne mizerie și umiditate iar picioarele din spate sunt afectate mai des. S-a observat că picioarele de culoare deschisa sau cu șosete de culoare albă sunt mai predispuse sa facă dermatita cai.

Dermatita la prima vedere Foarte des sunt afectate membrele posterioare.

tratamentul artrozei și picioarelor plate articulațiile mâinilor doare de frig

Pielea este de obicei mai pufoasa, prezintă mâncărimi, este sensibilă și umflata în stadiile acute. În cazurile cronice sunt prezente granuloame excrescențe de țesut.

mersul tratează artroza unde artroza este tratată în străinătate

Cea mai des întâlnită cauza este infecția fungică cu ciuperci sau bacteriana. Este des întâlnită la caii care stau în condiții umede sau mizere. Scoateți calul din mediul umed, tunde-ți părul din jur, spălați și curățați ușor zona cu săpun sau șampon antibacterian apoi uscați zona cu un prosop. Aplicați dacă este necesar și un unguent.

clicuri și durere în articulația umărului tratament artroza osteoartroza

Pentru cazurile severe chemați veterinarul. Ce cauzează dermatita? Umiditatea constantă poate deveni factor iritant pentru că intra în pielea delicată cauzând inflamare, roșeață și ulcerații.

Când este asociata cu un mediu noroios sau murdar devine o situație ideala pentru invazia bacteriana și fungică.

Simptome Printre cele mai întâlnite afecţiuni la cai este ariceala, cunoscută şi sub denumirile de febra noroiului, călcâi gras sau dermatita de păşune, caracteristică anotimpului umed și lunilor de iarnă; aceasta nu este o boală în sine, ci mai mult o manifestare a unei probleme des întâlnite în zona picioarelor cailor, fiind cauzată de bacteria Dermatophilus Congolensis. Această bacterie cauzează infecții cutanate severe la animale, igiena precară din grajd, umezeala și mizeria fiind mediul propice pentru dezvoltarea simptomelor cauzate de aceasta. Ariceala se manifestă prin inflamarea pielii și a țesuturilor subiacente, întinderea pielii, uneori putând apărea chiar fisuri și căderea părului. Cel mai des se infectează membrele posterioare, iar în zona afectată, pielea este de obicei mai pufoasă, prezintă mâncărimi şi este umflată în stadiile acute. Predispoziţie Caii greii şi cei cu blană mai groasă sunt mai expuși la ariceală, probabil datorită faptului că au picioarele mai păroase şi între peri rămâne mizerie dermatita cai umiditate.

Cazurile ușoare se repara cu simpla curățare a locului în care apare ulcerația. În cazurile severe, dacă piciorul devine fierbinte, umflat sau dureros este un semn că infecția a devenit foarte serioasa.

În aceste cazuri este necesara consultația unui veterinar.

Pruritul la cal

Tratament Primul pas în tratare este a scoate calul din mediul umed sau murdar. Orice tratament va fi fără folos dacă zona afectata rămâne umeda și murdara. Următorul pasa este sa fie tuns parul din jurul zonei afectate, va menține locul curat și uscat.

umăr stâng și omoplat în articulație tratamentul coxartrozei articulațiilor

Va permite aplicarea medicamentelor pe piele. Spălați zona foarte bine, folosind un săpun sau șampon antibacterian apoi aplicați betadina sau iod. Atenție sporita în acest tratament deoarece zona poate fi sensibila și dacă apăsați prea tare puteți cauza durere și sa fiți lovit.

Se usucă cu prosopul zona curățată.

Pruritul la cal

Dacă sunt formate cruste, încercați să le înmuiați sau să le umeziți întâi decât să le rupeți, ceea dermatita cai pare sa agraveze inflamația. Limitați spălăturile la o singura data pe zi deoarece umiditatea suplimentara poate inflama zona și mai mult.

Emisiune Dermatita atopica - Clinica Somesan

Se recomandă aplicarea unui unguent care conține lanolina, pe zona pentru a înmuia granuloamele zonele cu infecție din cauza lezării țesutului și ajuta să nu retină apă. Nu folosiți unguent dacă calul este ținut într-un mediu uscat sau noroios căci va atrage murdăria.

Cazurile severe au nevoie de multe ori de tratament local cu creme ce conțin antibiotice, agenți anti-fungici și dextametazona steroid care reduce inflamarea.

Dermatita La Cai

În cazurile foarte severe de obicei se recomanda și un tratament cu antibiotic cu spectru larg. Prevenție Evitați ținerea calului în condiții murdare sau umede asta include câmpuri cu iarba înaltă pe timp ploios sau în bălti. Mențineți bandajele curate și uscate. Verificați în mod regulat picioarele calului după semne de roșeață, umflaturi sau iritații, și începeți tratamentul zonei în momentul în care constatați o problema.

recenzii de droguri cu condroitină lichid în medicamentele articulației genunchiului

Acordați atenție sporita cailor cu picioare pintenate sau păroase deoarece pielea este mai greu de văzut.