Oase tubulare: structură și funcție. Oase tubulare lungi

Oase tubulare

Țesut osos Exemple de oase tubulare lungi. Țesut osos Boala cu bursita cotului umană Oasele de schelet sunt construite din aceste țesuturi. Țesuturile osoase constau din celule și substanță intercelulară.

Oase tubulare vita

Osteocitele sunt predominante în numărul de celule osoase care și-au pierdut capacitatea de a se diviza. Au o formă de proces, sărace în organule.

Situat în cavitățile osoase, sau lacune, care urmează contururile osteocitului. Procesele osteocitelor sunt localizate în canaliculi osoși, sunt substanțe nutritive difuze și oxigen din sângele adânc în țesutul osos. În os se găsesc în straturile profunde ale periostului, în locurile de formare și regenerare a țesutului osos. Reticulul endoplasmatic granular, mitocondriile și complexul Golgi sunt bine dezvoltate în citoplasma lor.

Osteoclastele marketerii osoase oase tubulare simplaste care pot distruge cartilajul calificat și osul. Ele sunt formate ca urmare a fuziunii mai multor monocite de sânge, au dimensiuni mari până la 90 microniconțin de la 3 la câteva zeci de nuclei.

Greutate medie: 0.80kg | Preț pe Kg: 20,00 Lei

Citoplasma este slab bazofilă, bogată în mitocondrii și lizozomi. Substanța intercelulară constă din: Substanța principală osseomucoidă impregnată cu săruri de calciu și fosfor fosfat de calciu, cristale de hidroxiapatită ; Fibrele de colagen formând mici mănunchiuri.

Și cristalele de hidroxiapatită se găsesc în ordinea lungului fibrelor. În funcție de locația fibrelor de colagen în substanța intercelulară, țesuturile osoase sunt clasificate în: 1.

Țesut osos reticulofibros.

Os (anatomie) - Wikipedia

În ea fibrele de colagen au un aranjament aleatoriu. Acest țesut se găsește în principal în embrion. La adulți, se poate găsi în zona suturilor craniene și în locurile în care tendoanele se atașează de oase. Placa țesutul osos. Acesta este cel mai frecvent tip de oase tubulare osos într-un corp adult. Este format din plăci osoase formate din osteocite și substanță amorfă mineralizată cu fibre de colagen, situate în paralel în cadrul fiecărei plăci.

În plăcile adiacente, fibrele au de obicei o direcție diferită, datorită căreia se obține o rezistență mai mare a țesutului osos lamelar.

Oase de manzat cu maduva, % natural de la tara - Obor21

Substanțe compacte și spongioase din cele mai plate și oase tubulare scheletul. Structura osului tubular osul ca organ. Osul tubular este format din epifize și diafiză. În afara diafizei este acoperit cu periosteum, sau periosteum.

oase tubulare articulațiile șoldului se vindecă

În periost, există două straturi: exterioare fibroase - formate în principal fibroase țesut conjunctiv și intern celular - conține celule stem și osteoblaste tinere.

Vasele care alimentează oasele și nervii trec prin periost din periost. Perioostul face legătura între os oase tubulare țesuturile din jur și ia parte la alimentația, dezvoltarea, creșterea și regenerarea sa.

Substanța compactă care formează diafiza osoasă este formată din plăci osoase care formează trei straturi: - stratul exterior al plăcilor comune.

Oase porc tubulare

În ea plăcile formează straturi, ocolind diafiza. Astfel de structuri se numesc osteoni sisteme haversieneiar plăcile care le formează sunt plăci osteonice. Ozonul este o unitate funcțional-structurală a substanței compacte a osului tubular.

Fiecare osteon este delimitat de osteonii vecini de așa-numita linie vertebrală. În canalul central al osteonului canalul haversovoy trec vasele de sânge cu țesutul conjunctiv însoțitor. Toate osteonii sunt localizați în principal paralel cu axa lungă a osului.

Oase Tubular: structura și funcția. oase lungi

Canalele osteonilor se anastomozează între ele. Vasele oase tubulare în canalele osteonilor comunică între ele, cu vasele periostului și măduva osoasă.

oase tubulare tratamentul fizioterapeutic al coxartrozei articulației șoldului

În stratul osteonic dintre osteoni se introduc și inserții rămășițe ale osteilor vechi distruse. În interior, substanța compactă a diafizei este acoperită cu un endosteum având aceeași structură ca periostul.

Os (anatomie)

În ceea ce privește dimensiunea și funcția lor, oasele sunt împărțite în tubular, spongios scurt și oase tubulare Fig. Oase tubulare - oasele membrelor sunt oase tubulare, au două capete și un corp. Pe tăierea lor longitudinală în partea centrală puteți vedea cavitatea, care la copii este umplută cu roșu, iar la adulți - cu măduvă osoasă galbenă.

Corpul osului tubular este format din țesut dens compactoase tubulare capul este format din țesut osos spongios format din membrane situate în direcții reciproc perpendiculare. Între membranele substanței spongioase, există o măduvă osoasă roșie - organul formării sângelui. Capetele oaselor tubulare au o suprafață articulară acoperită cartilajcare constă din celule - condrocite cu g.

Datorită celulelor cartilaginoase, osul crește în lungime. Material de pe site În afara osului este acoperit periost - o teacă subțire de țesut conjunctiv, care conține multe vase și nervi.

  • Oase Tubular: structura și funcția. oase lungi
  • Cel mai adesea oasele tubulare scurte sunt o continuare a lungă.
  • Boala de distrugere articulară
  • Rolul oaselor[ modificare modificare sursă ] Oasele, sau scheletul, au mai multe funcțiuni: Rol de pârghii ale aparatului locomotor.
  • Edem al articulației genunchiului cu artroză
  • Oase tubulare vita - learnconsulting.ro
  • Exemple de oase tubulare lungi. Țesut osos

Stratul său interior este format din celule care cresc, se înmulțesc și asigură o creștere osoasă în grosime, precum și vindecarea acesteia după o fractură. Alimentația osului se datorează vaselor de sânge ale periostului. În locurile de atașare a mușchilor de pe suprafața osului există nereguli. Ele sunt crescute la persoanele care au fost implicate în sport încă din copilărie sau din adolescență.

Această pagină conține materiale pe subiecte: Explicați relația dintre structura microscopică și funcția osoasă. Cât de mult afectează munca fizică și sportul structurii osoase Anatomii osoase plate.

oase tubulare Preparatele Argo pentru osteochondroză

Tubulare Pe scurt despre oasele tubulare Biologia structurii osoase microscopice și anatomice Întrebări despre acest material: Există două tipuri de oase tubulare - scurte și lungi Oase tubulare Toate oasele tubulare sunt compuse atât organice cât și substanțe anorganice.

Oase tubulare lungul vieții, raportul lor cantitativ nu este același. În copilărie, substanțele organice sunt predominante în oasele umane, care asigură flexibilitatea oaselor și a materialelor anorganice la vârstnici, care sunt responsabile de rezistență. În os emit: · Periostum - acoperă întregul os din exterior. Perioosticul este pătruns cu multe vase mici și nervi care pătrund adânc în os prin canalele osoase, asigurând alimentarea cu sânge și inervarea straturilor mai adânci.

Oase tubulare: structură și funcție. Oase tubulare lungi

Perioosticul este o placă de țesut conjunctiv, al cărei strat exterior este format dintr-un grup de fibre oase tubulare dense, iar cel interior este reprezentat de țesut conjunctiv liber care conține osteoblaste celule formatoare de os ; · Substanță compactă - constă din plăci osoase care acoperă periferia osului cu un strat dens.

Plăcile osoase formează unități structurale osoase - osteoni; · Osteon - este o formațiune cilindrică, care constă din plăci osoase cilindrice. Vasele și nervii trec în interiorul osteonilor; · Substanță spongioasă - situată imediat în spatele stratului compact și diferă de aceasta în structura sa poroasă. Barierele osoase trabecule formate din aceleași plăci osoase iau parte la formarea substanței spongioase; · Măduva osoasă este principalul organ de formare a sângelui oase tubulare corpul uman, care se află în grosimea în sine a oaselor tubulare.

Măduva osoasă este împărțită în galben și roșu: 1. Măduva osoasă galbenă este formată din celule grase și este localizată în cavitatea măduvei osoase; 2.

Măduva osoasă roșie - se află în substanța spongioasă și este formată dintr-un țesut reticular, care este dens penetrat de vasele de sânge.