Osteoartrita lombara

Osteoartrita lombară. Artroza: tipuri, simptome, cauze, diagnostic, management si tratament | Bioclinica

Articol scris de: 0 Comentariu i Vizualizari i Artrita Artrita este cea mai comună cauză a durerii lombare, în special în cazul persoanelor cu vârsta peste 50 de ani.

osteoartrita lombară unguent pentru articulații pe bază de chimen negru

Zona lombară conține cinci seturi de fațete articulare, una pe partea stângă și una pe partea dreaptă a fiecărui os al coloanei vertebrale. Precum articulațiile din orice altă parte a corpului, fațetele articulare pot fi lezate sau se pot inflama.

Acest articol trece integral în revistă cauzele artritei coloanei vertebrale, simptomele acesteia, precum și modul de obținere a unui diagnostic corect.

osteoartrita lombară care doare articulația

Fațetele sunt singurele articulații ale coloanei vertebrale. Prin urmare, artrita coloanei vertebrale înseamnă inflamația fațetelor articulare ale coloanei vertebrale. Cauzele artritei la nivel lombar De obicei, durere în articulațiile primelor degete coloanei vertebrale apare din cauza vătămării interne a osteoartrita lombară articulare.

artroza lombara

Suprafețele fațetelor articulare sunt căptușite cu cartilaj neted pentru a permite mișcarea, întrucât cele două laturi ale articulației se freacă una de cealaltă. Cu toate acestea, articulația poate deveni dureroasă prin următorul proces: Cartilajul de pe o latură a fațetei articulare este vătămat.

  • Lombalgia acuta sau lumbago acut Aceasta afectiune se manifesta prin dureri accentuate, instalate brusc ce se exarcebeaza la miscari si contracturi musculare, reducand partial sau complet mobilitatea coloanei vertebrale la acest nivel.
  • Articulația genunchiului doare din ghemuțe
  • Artroza articulației spinării

De fiecare dată când coloana vertebrală se mișcă, cartilajul lezat se freacă de cel învecinat, cauzând frecare și lezarea suplimentară a ambelor fețe.

Vătămarea articulației și frecarea duc la apariția inflamației.

Osteoartrita lombara

Fațetele articulare transmit acest semnal dureros printr-un singur nerv ramura medială care trece prin fațeta articulară. Acest semnal cauzează apoi spasmele mușchilor spatelui.

Combinația dintre spasmele musculare și inflamația articulațiilor cauzează durere la nivel lombar. Fațetele articulare ale coloanei vertebrale lombare sunt predispuse la dezvoltarea osteoartritei.

Artroza – tipuri, simptome, diagnostic, tratament

Articulațiile sunt destul de mici prin comparație cu greutatea corporală pe care o susțin. Tensiunea și deformarea care rezultă le fac susceptibile la vătămarea osteoartrita lombară și leziuni. Acumularea leziunilor de-a lungul vieții cauzează distrugerea sau degenerarea articulațiilor.

Distrugerea fațetei articulare apare și ca rezultat al discurilor fisurate.

osteoartrita lombară injecții pentru durere în oase și articulații

Discurile acționează ca niște amortizoare ale coloanei vertebrale. Discurile au o parte externă dură și o parte internă moale. Partea internă moale absoarbe șocul.

  • Sus Artroza presupune o serie de simptome printre care: durere - conditia poate fi dureroasa.
  • Durerile de sold
  • Artrita mâinilor din stadiul inițial decât tratarea

Partea externă dură se poate fisura din cauza degenerării sau chiar a unei leziuni. Discurile fisurate nu absorb foarte bine tensiunea și deformarea, fapt care duce la transmiterea unei forțe excesive la nivelul fațetelor articulare.

Procesul degenerativ este similar cu ceea ce se petrece în cazul unei mașini.

osteoartrita lombară unde sunt tratate articulațiile din Ulyanovsk

Dacă amortizoarele se defectează și nu sunt înlocuite, se vor defecta și arcurile. În zona lombară, odată ce discul fisurat nu mai absoarbe tensiunile osteoartrita lombară deformarea de zi cu zi, se vor leza și fațetele articulare, iar odată ce sunt lezate, acestea se inflamează, se tumefiază se umflăcauzează spasme musculare și începe ciclul durerii de spate.

Operatie hernie de disc lombara - animatie