Sistemul locomotor si miscarea

Sistemul locomotor, Sistemul Locomotor | PDF

Muschii reprezinta partea active a aparatului locomotor:de fapt,ei sunt cei care,urmand instructiunile primate prin intermediul nervilor,ne permit sa ne miscam.

Sistemul locomotor Sistemul locomotor Sistemul locomotor îndeplineşte funcţiile de mişcare ale diverselor părţi ale corpului. Este alcătuit din sistemul osteo—articular specializat pentru funcţia de susţinere şi sistemul muscular pentru funcţia de mişcare. Oasele au rol în susţinerea muşchilor şi menţin poziţia verticală a corpului.

Fiecare dintre noi are circa de muschi,multi dintre acestia fiind mici si mai putin puternici, Avem nrvoie de un numar atat de mare de muschi pentru a efectua miscari variate si coordinate perfect. Muschii sunt in contact cu diferite structure ale corpului:cu oasele,pe care se insereazxa direct sau printr-un tendon,cu pielea precum muschii fetei ,cu mucoasele precum muschii limbii.

Muschii sunt formati dintr-un numar mare de fibre,grupate in fascicule primare si invelite intr-un fel de manta. Membrana translucida a tesutului conjunctiv care imbraca muschiul se numeste perimisium.

Încărcat de

Acesta se alungeste,formand tendoanele,care unesc muschii de oase. Fibrele musculare sunt formate din cellule care pot contracta sau alungi in functie de nevoie. Atunci cand se intampla acest lucru,are loc miscarea. Forma muşchilor O formă distinctă pentru fiecare funcţie Muşchii nu au aceeaşi formă. Din cei apox.

Meniu de navigare

În raport cu forma şi cu funcţia îndeplinită,muşchii pot fi grupaţi în cinci categorii. Din această categorie fac parte,bicepsul şi tricepsul.

Alcătuire[ modificare modificare sursă ] Aparatul locomotor este alcătuit din oase, tendoane denumite și ligamente, îmbinările mobile dintre oase - articulațiile, și din mușchi. Sistemul locomotor structurilor osoase ale unui organism formeaza scheletul. Acesta constitue un fel de "schelă" de susținere, care dă și formă generală și proporții, corpului omenesc. Elementele scheletului contribuie esențial la menținerea posturii organismului, opunându-se încovoierilor posibile datorate împovărării reprezentate de greutatea corpului, acesta care aflându-se sub acțiunea gravitației terestre. Oasele sunt legate între ele prin structuri de îmbinare de diferite feluri și forme, care le asigură mobilitate reciprocă, adică posibilitatea deplasării unora în raport cu altele.

Sunt muşchii care inched vezica urinară sau orificiul anal. Cum funcţionează muşchii? Am văzut deja că muşchii striaţi se contractă numai atunci când creierul le comandă acest lucru,trimiţându-le un mesaj.

sistemul locomotor ce este coxartroza articulațiilor șoldului

Aceştia sunt muşchii pe care îi punem în mişcare atunci când ne hotărâm să mergem,să alergăm,să mişcam un braţ etc. Dae cum se produce acest lucru? Din fiecare muşchi cu fibră striată porneşte o fibră senzitivă care informează creierul sau măduva spinării asupra stării de contracţie sau relaxare a muşchiului;ca răspuns la acesta,muşchiul primeşte comanda de a menţine aceeaşi poziţie sau de o schimba.

1646 rezultate pentru "sistemul locomotor"

Muşchii cu fibră netedă,în schimb,depend de aşa-numitul sistem nervos vegetative,care funcţionează independent de dorinţa noastră,provocând sistematic mişcarea necesară pentru buna funcţionare a organismului. De exemplu,mişcarea pereţilor aparatului digestiv face asfel încât maâncarea să îl parcurgă în mod automat,fără să primească nici o comandă de la creier.

 • Aparatul locomotor - Wikipedia
 • Tratamentul la domiciliu al displazii de șold
 • Sistemul locomotor
 • Quiz: Sistemul locomotor si miscarea (biologie - test miscare - clasa a vii a)
 • После минутного упорства ему придется уступить.

Un alt rol foarte important al muşchilor netezi este acela de a menţine forma vaselor sanguine. De fapt,venele şi arterele sunt înconjurate de un strat de cellule musculare mai subţire decât cel al intenstinului,dar esenţial pentru a facilita fluxul sanguin.

Comenzile care pornesc de la creier ajung în măduva spinării cu ajutorul neuronilor şi al prelungirilor acestora,iar de acolo se răspândesc în întreg organismul prin intermediul sistemul locomotor nervoase sau al nervilor.

Un grup de nervi ajunge la muşchii voluntari.

 1. В этот момент кровать громко заскрипела: клиент Росио попытался переменить позу.
 2. Когда Стратмор загрузил взятый из Интернета алгоритм закодированной «Цифровой крепости» и попытался прогнать его через «ТРАНСТЕКСТ», цепная мутация наткнулась на фильтры системы «Сквозь строй».

Nervii motori,ale căror terminaţii se găsesc în fibrele musculare,poartă comenzile de la centrele nervoase la diferitele părţi ale corpului. Contracţia muşchilor O contracţie în trei faze Atunci când primesc un stimul nervos,muşchii se contractă,adică se diminuează în lungime şi cresc în grosime,fără a-şi modifica volumul. Asfel,determină mişcarea.

sistemul locomotor supramax articulatii plicuri

Aproape toţi muşchii lucrează în grup,de aceea,atunci când un muşchi al grupului se contractă,un altul se relaxează. Contracţia musculară cuprinde trei faze: -faza de latenţă,adică timpul care se scurge între impulsul nervos şi începutul contracţiei musculare; -faza de contracţie,adică perioada de timp în care muşchiul este contractat,deci sistemul locomotor -faza de relaxare,când muşchiul revine în poziţia iniţială,pierzându-şi rigiditatea.

Top 10 results

Pentru ca muşchiul să rămână contractat,este necesar ca acesta să primească o serie continuă de stimuli nervoşi care să împiedice relaxarea sa. Culturismul Cei care fac culturism se antrenează până când muşchii lor ating dimensiuni extraordinare;de aceea trebuie să fie sub atenta supraveghere a medicului.

Medicul este cel care le recomandă,printre altele,o dietă adecvată,care să poată satisface cerinţele unui organism supus unei discipline fosrte dure. Sistemul locomotor musculară Muşchii nu sunt altceva decât nişte maşini sistemul locomotor generează mişcare,având astfel nevoie de o sursă de energie.

 • Sistemul Locomotor | PDF
 • Unguente ieftine pentru articulațiile picioarelor
 • Sistemul locomotor. Sistemul Osos by Alexandra Batalu
 • Sistemul locomotor - Resurse didactice
 •  Пройдемте с нами, пожалуйста.

Care sunt substanţele care furnizează energie muşchilor? Dupa numeroase cercetari,oamenii de ştiinţă au demonstrate că principalul element nutritiv al muşchilor este glucoza. Organismul nostru extrage această substanţă din fructe conţinută mai ales articulațiile arde decât pentru a trata struguri ,asimilând-o în urma digestiei legumelor şi a zahărului.

Exemple din comunitatea noastră

Chiar şi grăsimile şi anumite proteine pot produce glucoză în urma unor transformări chimice la care sunt supuse în timpul procesului de digestie. Prin sânge,glucoza ajunge la muşchi,unde se transformă în glicogen,indispensabil pentru buna funcţionare a muşchilor.

sistemul locomotor tratamentul artrozei articulațiilor mari

Această substanţă este formată din numeroase molecule de zahăr,legate unele de altele,reprezentând,aşadar,o rezervă de energie. Asfel,în momentul în care muşchiul trebuie să depună un effort,glicogenul se transformă din nou în zahăr. Atunci când muşchii lucrează adică se mişcă ,aceştia consumă multă glucoză şi o cantitate şi mai mare de oxigen.