Perspective - Sistemul urinar. Statia de epurare fara cusur | learnconsulting.ro

Sistemul urinar, Funcționarea sistemului urinar

Articol principal: Rinichi.

sistemul urinar

Rinichii sunt organe pereche, retroperitoneale, de forma unor boabe de fasole, cu o lungime de aproximativ 11—14 cm și lățime de 6 cm. Localizați de o parte și de alta a coloanei vertebralese află imediat sub cutia toracică, corespunzător vertebrelor TL3.

Ocupă loja renală împreună cu glandele suprarenaledezvoltate la polul superior al fiecărui rinichi.

sistemul urinar

Datorită organelor învecinate, rinichiul drept este localizat puțin mai jos față sistemul urinar rinichiul stâng. Rinichii au două fețe, una anterioară și una posterioară, o sistemul urinar convexă și o zonă concavă - zona hilară.

Pregătirea Investigația se efctuează pe stomac gol, cu vezica urinară golită. Pentru invesigarea sistemului urinar, se comandă să să consumi ml de lichide, cu 1, ore înainte. Rezultatul Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice.

În hilul renal intră artera renală și tot de aici iese vena renală și este localizat pelvisul renal care drenează urina în vezica urinară prin ureter. Învelit în mai multe straturi de apărare - grăsimea perirenală, fascia renală și grăsimea pararenală, rinichiul are o capsulă fibroasă care, împreună cu celelalte straturi, asigură protecție mecanică pentru rinichi.

sistemul urinar

Deoarece localizarea rinichilor este imediat sub ficat și splină și acestea la rândul lor sub diafragmă, rinichi sunt mobili în respirație. Structural parenchimul renal masa renală este divizat în două zone, una corticală, superficială sau la exterior, și una medulară, în profunzime sau la interior.

În parenchimul renal are loc filtrarea sângelui și formarea urinei primare, care prin procedee de reabsorbție și concentrare devine urină finală care este excretată la exterior prin micțiune.

Sistemul urinar Structura sistemului urinar Sistemul urinar este una din cele mai împortante părţi ale organismului uman. Rolul acestuia este de a menţine şi de a regla echilibrul fluidelor din corp, prin filtrarea sângelui şi producerea urinei, din substanţele îndepartate din sânge. A — rinichii, B — uretere, C — vezica urinară, D — gâtul vezicii urinare, E — uretra, F — sfincterele, G — terminaţiile nervoase Rinichii Organul pereche cu cea mai mare importanţă din sistemului urinar. Rinichii produc urina, în cadrul procesului de purificare a sângelui de substanţe toxice.

Articol principal: Ureter. Ureterele sunt tubii urinari care transportă urina din bazinetul renal pelvisul renal în vezica urinară, unde se stochează până la urinare.

Sistemul renal

Ureterele sunt tuburi sistemul urinar din fibre musculare netede cu o lungime de cm. Ele însoțesc în traiectul lor descendent mușchiul psoas și vasele mari care coboară spre membrul inferior și sunt inervate de nervi vaselor care le însoțesc.

  • Sistemul urinar (excretor) - Modulul 5 - Biochimie
  • Ureterele Sunt doua la numar, au aspect tubular, o lungime de aproximativ cm lungime.
  • Investigarea se efectuează cu vezica urinară plină.
  • Sistemul urinar - Seni
  • Sistemul urinar uman și cauzele incontinenței.

Articol principal: Vezică urinară. Este un organ cavitar, elastic, care stochează urina produsă de rinichi până la un anumit volum când conținutul se va elibera la exterior prin actul de micțiune urinare.

Chiar dacă volumul poate fi mai mare, de obicei vezica conține și eliberează la o urinare un volum aproximativ de ml urină.

sistemul urinar

Senzația de urinare apare după umplerea vezicii cu un volum de minim ml. Cel mai frecvent funcționarea anormală a vezicii poate fi dată de anumite condiții endogene, de mediu și psihologice.

sistemul urinar

De-asemenea vezica constituie un mediu propice pentru dezvoltarea infecțiilor urinare ascendente de la exterior prin uretră, mai ales la femei datorită lungimii scurte a acesteia. Articol principal: Uretră.

  • Aparatul urinar - Wikipedia
  • Cauzele incontinenței Aflați care sunt cauzele Este bine să aflați care sunt cauzele incontinenței cu care se confruntă persoana dragă.
  • Sistemul urinar.
  • Sistemul renal | Anatomie si fiziologie
  • Ecografia organelor abdominale şi sistemul urinar - Invitro Diagnostics

Este vasul urinar final care conduce urina din vezică spre exterior printr-un canal comun uro-reproductiv la bărbați, dar cu cale separată la femei, față de vagin și orificiul vaginal. În timpul vieții embrionare pot apărea defecte ale formării și traiectului uretrei care pot duce la malformații serioase.

Procesele catabolice desfăşurate la nivel celular dau naştere, pe lângă energie, la produşi reziduali: CO2 uree, acid uric, H2O, amoniac etc. Rinichii sunt organe pereche extraordinar de competente si importante pentru o buna functionare a organismului.

Datorită diferenței de lungime a uretrei, bărbații nu au aceeași frecvență de dezvoltare a infecțiilor urinare joase ca femeile. Articol principal: Meat urinar.

Sistemul urinar. Statia de epurare fara cusur

Meatul urinar reprezintă orificiul extern al uretrei, destinat eliminării urinei. La bărbați, meatul urinar este situat în vârfului glandului penianla femei — în partea anterioară a vestibulului vaginal între glandul clitoris și orificiul vaginal.

Pe părțile laterale al meatului feminin se află orificiile glandele parauretrale.