Traducere 'Os scaphoideum' – Dicţionar română-Latin | Glosbe

Os scaphoideum

Conținutul

  Este comparat cu o luntre sau barcă de unde și numele din cauza concavității pe care o prezintă.

  os scaphoideum fonoforeză cu hidrocortizon pentru artroza genunchiului

  Are o formă ușor alungită cu axul mare oblic, inferior și lateral. Se articulează distal cu trapezul și trapezoidul os scaphoideum, proximal cu radiusulmedial ulnar cu semilunarul și cu osul capitat. El prezintă 6 fețe: superioară, inferioară, medială, laterală, palmară și dorsală.

  os scaphoideum durere rătăcitoare în articulațiile degetelor

  Fața superioară proximală este o față articulară de formă convexă, care se articulează cu fața articulară carpiană a radiusului Facies articularis carpalis. Fața inferioară distală este o față articulară care se articulează cu trapezul și trapezoidul.

  os scaphoideum coxartroza articulațiilor șoldului tratament de 2 grade

  Fața medială ulnară este o față articulară concavă, care se articulează cu semilunarul și osul capitat osul mare. Ea este împărțită în două segmente, unul superior, plan pentru semilunar și altul inferior, concav, pentru osul capitat.

  Osul capitat în galben văzut pe fața palmară anterioară a mâinii stângi Osul capitat în galben văzut pe fața dorsală posterioară a mâinii stângi Osul capitat în roşu al mâinii stângi Osul capitat Os capitatum sau osul mare Os magnum este osul central al carpuluifiind al treilea os dinafară înăuntru din rândul distal metacarpian de oase carpiene. Este cel mai os scaphoideum os carpian, fiind situat central, în jurul său grupându-se celelalte oase. Are un cap de aici derivând și numele săuun col gât și un corp. Capul articular sferic este situat în partea superioară și este continuat inferior de colul și de corpul osului, mai voluminos. Osul capitat se articulează proximal cu semilunarul, distal cu oasele metacarpiene II, III și IV, lateral cu scafoidul și trapezoidul, medial cu osul cu cârlig.

  Fața laterală radială este o față nearticulară rugoasă, prevăzută cu un șanț, șanțul arterei radiale prin care trece artera radială. Fața palmară anterioară nearticulară este rugoasă, neregulată și prezintă o proeminență, numită tuberculul scafoidului sau tuberculul osului scafoid Tuberculum ossis scaphoideipe care se inseră retinaculul flexorilor și mușchiul scurt abductor al policelui.

  os scaphoideum durere în spate și articulațiile mâinilor

  Fața dorsală posterioară nearticulară, este strâmtă. Proeminența formată de tuberculul os scaphoideum scafoid se poate palpa pe fața palmară anterioarăanteromedial față de procesul stiloid al radiusului Processus styloideus radiideasupra regiunii tenare, mâna fiind în extensie.

  Bibliografie[ modificare modificare sursă ] Tratat elementar de anatomie descriptivă și topografică cu aplicațiuni medico-chirurgicale de Victor Papilian.

  Ediția III-a. Generalități, osteologie, artrologie, miologie.

  os scaphoideum crunches tratamentul articulațiilor genunchiului

  Sibiu, editura "Dacia Traiana" S. Anatomia omului. Volumul I — Aparatul locomotor.

  • Беккер ощутил тупую боль в желудке.
  •  Закрой .
  • Но он очень толстый.

  Ediția a XI-a, revizuită integral de prof. Ion Albu.

  Înapoi 1 2 3 4 5 Înainte scaphoid bone [Os scaphoideum formerly Os naviculare] în engleză. Dicţionar Român-Englez scaphoid bone [Os scaphoideum formerly Os naviculare].

  Editura ALL, Z. Iagnov, E. Repciuc, I. Aparatul locomotor. Editura Medicală.

  • Scaphoid bone [os scaphoideum] înseamnă în null » DictZone dicţi…
  • Chistul osului scaphoid | Competent despre sănătate pe iLive
  • Osul capitat - Wikipedia
  • Tratament Tratamentul chistului scaphoid Tratamentul unei tumori chistice la încheietura mâinii este considerat dificil, mai degrabă traumatic și însoțit de un risc de complicații.
  • Она перечитала его послание.
  • Osul scafoid - Wikipedia
  • Сьюзан пролистала справочник и нашла нужный список.

  Anatomia omului, vol. Volumul I. Chișinău, Centrul Editorial-Poligrafic Medicina,

  1. Spondilita anchilozanta exercitii
  2. Он хорошо запомнил это обрюзгшее лицо.
  3. Deranjează durerile articulare
  4. Artroza cu tratament de deplasare